Mamy przyjemność poinformować, że trzech pracowników naszego Zakładu: prof. dr hab. Stefan Martyniuk, dr hab. Anna Gajda oraz dr hab. Anna Gałązka, prof. IUNG-PIB, otrzymali Medale za Długoletnią Służbę nadawane przez Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej.

 

 

Podczas CCLXXIV posiedzenia Rady Naukowej w dniu 21 września 2020 r. z okazji 70-lecia IUNG miało miejsce wystąpienie okolicznościowe wraz z wręczeniem medali i odznaczeń państwowych pracownikom Instytutu. Wśród wyróżnionych osób, na mocy postanowienia Prezydenta RP – Andrzea Dudy, znalazło się troje pracowników naszego Zakładu.

 

Pracownicy Zakładu Mikrobiologii zostali odznaczeni następującymi Medalami:

  • prof. dr hab. Stefan Martyniuk – Medal Złoty za Długoletnią Służbę (I stopnia);
  • dr hab. Anna Gajda – Medal Złoty za Długoletnią Służbę (I stopnia);
  • dr hab. Anna Gałązka, prof. IUNG-PIB – Medal Brązowy za Długoletnią Służbę (III stopnia).

 

Medal za Długoletnią Służbę to odznaczenie ustanowione w 1938 roku, a przywrócone w 2007 r. Nadawany jest za wzorowe, sumienne wykonywanie obowiązków wynikających z pracy zawodowej w służbie Państwa przez Prezydenta RP.

 

Odznaczenia były wręczane przez Dyrektor Departamentu Klimatu i Środowiska w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Panią Ninę Dobrzyńską.

 

 

Serdecznie gratulujemy!

 

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

 

 

Dodatkowe informacje odnośnie tego wydarzenia mogą Państwo znaleźć na stronie IUNG-PIB.

 

 

📢21 września 2020 roku w siedzibie Instytutu Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – PIB miało miejsce uroczyste posiedzenie…

Opublikowany przez IUNG – Państwowy Instytut Badawczy Poniedziałek, 21 września 2020

Medale za Długoletnią Służbę dla pracowników Zakładu Mikrobiologii

Zakład Mikrobiologii
IUNG-PIB w Puławach

X

Kontynuując korzystanie z witryny, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close