Dnia 9 stycznia 2019 roku odbyło się spotkanie noworoczne pracowników oraz doktorantów IUNG-PIB.

 

W spotkaniu noworocznym uczestniczyli obecni pracownicy IUNG-PIB, emeryci, uczestnicy studiów doktoranckich, przedstawiciele Rolniczych Zakładów Doświadczalnych, Dyrekcja IUNG-PIB oraz Prezydent Miasta Puławy – Pan Paweł Maj.

 

Spotkanie rozpoczęło się od występu Chóru Seniora ZORZA, który od 40 lat działa przy Gminnym Ośrodku Kultury w Stężycy i zdobywa liczne nagrody.

 

Następnie, Pan Dyrektor podsumował dokonania Instytutu w 2018 roku. Z uwzględnieniem wzrostu ilości wydanych publikacji w czasopismach posiadających impact factor w porównaniu z latami poprzednimi.

 

Podczas spotkania wręczone zostały nagrody dyrektorskie za dokonania z 2018 roku.

Nagrodę dyrektora I stopnia otrzymała dr hab. Anna Gałązka za swoją pracę habilitacyjną pt. „Ocena oddziaływania różnych systemów produkcji roślinnej i technik uprawy roli na mikrobiologiczną jakość środowiska glebowego, ze szczególnym uwzględnieniem zawartości glomalin”, która składała się z cyklu 7 prac badawczych o sumarycznym IF 8,78.

Nagrody dyrektorskie II stopnia zostały przyznane dwóm zespołom autorskim. W skład jednego z nich wchodzili pracownicy naszego Zakładu. Zespół w składzie: prof. Jerzy Księżak, dr Jolanta Bojarszczuk, dr hab. Anna Gałązka, dr Jacek Niedźwiecki, mgr Karolina Gawryjołek, dr hab. Leszek Lenc, dr Małgorzata Jaske, prof. Ewa Czyż, prof. Maria Król został nagrodzony za monografię pt. „Badania nad uprawą kukurydzy (Zea mays L.) w wieloletniej kulturze i zmianowaniu”.

 

Zgodnie z tradycją spotkań noworocznych została przedstawiona prezentacja przybliżająca uczestnikom postać prof. dr hab. Anny Józefaciuk, emerytowanej pracownicy IUNG-PIB, która odniosła duże sukcesy w swojej karierze zawodowej zajmując się tematem erozji gleb.  

 

Na zakończenie spotkania Prezydent Miasta Puławy oraz Dyrekcja IUNG-PIB złożyli pracownikom życzenia na Nowy Rok.

 

Relację ze spotkania można przeczytać również na stronie IUNG-PIB.

Spotkanie noworoczne

Kontynuując korzystanie z witryny, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close