Mamy przyjemność zaprosić Państwa na Konferencję Naukową pt.: „Bioróżnorodność funkcjonalna gleb Polski”, organizowaną przez Zakład Mikrobiologii Rolniczej Instytutu Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – Państwowego Instytutu Badawczego (IUNG-PIB), która odbędzie się w dniach 18-19 października 2018 w Puławach.

 

Do udziału w Konferencji zapraszamy pracowników naukowych, doktorantów, przedstawicieli Ośrodków Doradztwa Rolniczego, urzędników administracji państwowej, pracowników sektora rolnego oraz specjalistów reprezentujących różne dyscypliny i specjalności wiążące się z problematyką obrad.

Miejscem konferencji będzie Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa, który mieści się w zabytkowym Pałacu Czartoryskich w Puławach.

 

Szczegóły na temat Konferencji pod linkiem: mikro-iung.pl/bioroznorodnosc2018

 

Przewidujemy organizację następujących paneli naukowych:

 

  • Aktualne spojrzenie na ocenę gleb użytkowanych rolniczo oraz funkcjonowanie ekosystemów glebowych.
  • Wpływ czynników biotycznych i abiotycznych na bioróżnorodność funkcjonalną gleb Polski.
  • Biotesty w analizie stanu gleb, wód i powietrza.
  • Mikroorganizmy w ochronie środowiska – badania i aspekty praktyczne.

 

W programie Konferencji przewidujemy także panel dotyczący 100-lecia działalności Zakładu Mikrobiologii IUNG w Puławach. W ramach tego panelu zostaną podsumowane najważniejsze wydarzenia z działalności Zakładu oraz główne nurty badawcze również dotyczące oceny bioróżnorodności środowiska glebowego.

 

Komitet Organizacyjny

dr Anna Gałązka (kierownik zadania 1.4 PW)

oraz pracownicy Zakładu Mikrobiologii Rolniczej

 

Sekretariat konferencji:

mgr Karolina Gawryjołek

mgr Karolina Furtak

bio2018@iung.pulawy.pl

Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – Państwowy Instytut Badawczy,

Czartoryskich 8; 24-100 Puławy

www.iung.pulawy.pl

www.mikro-iung.pl

 

Komunikat I
Bioróżnorodność 2018 – Zaproszenie na październikową konferencję IUNG

Zakład Mikrobiologii Rolniczej
IUNG-PIB w Puławach

X

Kontynuując korzystanie z witryny, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close